Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 16.05
PPL Čtvrtek 16.05
Osobní odběr Pátek 17.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Libri Civitatis II.

Libri Civitatis II.
12 %

309  Kč 350 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Edice městské knihy, která je uložena ve Státním oblastním archivu Litoměřice – Státním okresním archivu Most. Její rozsah je 168 folií, má původní restaurovanou vazbu a je psána na papíru. Jazykem knihy je němčina. Jedná se unikátní pramen k výstavbě nového pozdně gotického děkanského kostela, který byl budován po velkém požáru Mostu v roce 1515. Zápisy obsahují jednak informace o odpustkových sbírkách, které byly organizovány po českých zemích, v Sasku a Slezsku, dále o vlastním průběhu stavby. Tento pramen poskytuje výjimečné informace k církevní mapě Čech těsně před vypuknutím luterské reformace a je též zajímavým svědectvím o vzniku stavby kostela - o stavebních řemeslech, mzdách stavebních mistrů a tovaryšů či cenách stavebního materiálu.
Autor:
Nakladatel: Univerzita J.E.Purkyně
ISBN: 8070446218
Jazyk : Čeština
Počet stran: 352
Zařazení: komentovaná vydání stavební práce 16. stol. jazyková analýza historické prameny latinské rukopisy rejstříky katolické kostely Most (Česko) německé rukopisy účetní doklady
Mohlo by se vám také líbit..