Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 19.04
PPL Pátek 19.04
Osobní odběr Pondělí 22.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Rozhovory o písmu rukopisném

Rozhovory o písmu rukopisném
11 %

257  Kč 290 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace Rozhovory o písmu rukopisném oživuje téma psaného písma,základního grafického projevu každého člověka. Autorka zde vychází ze svého doktorského studia na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze (2002-2005). Hlavním tématem publikace je rukopisné písmo a kaligrafie v současné době. Jde o hloubkovou sondu a zároveň průzkum v oblasti rukopisného písma, kde cílem bylo zjistit, jakou úlohu má školní psací vzor v běžném denním životěa jaké má dnes postavení kaligrafie jako obor umění v naší počítačové době. Základ knihy tvoří rozhovory se čtyřiadvaceti osobnostmi české typografie a grafického designu s ukázkou jejich rukopisů a tvorby - především kaligrafického charakteru (Josef Týfa, Jan Solpera, ClaraIstlerová, František Štorm, Aleš Najbrt, Robert V. Novák a další), obsahuje rovněž i rukopisné faksimile již nežijících osobností české typografické a kaligrafické tvorby (Vojtěch Preissig, Oldřich Menhart, František Muzika, Oldřich Hlavsa a další).
Autor:
Nakladatel: Svět
ISBN: 9788090298682
Jazyk : Čeština
Počet stran: 152
Zařazení: 20.-21. stol. rozhovory grafický design 21. stol. grafici typografie kaligrafie 21. století rukopis (grafologie) kaligrafové typografové
Mohlo by se vám také líbit..