Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 23.05
PPL Čtvrtek 23.05
Osobní odběr Pátek 24.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Opravdoví hrdinové

Opravdoví hrdinové
5 %

94  Kč 99 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Životní příběhy, válečné osudy a odbojová činnost šesti rodáků z jihomoravských Moutnic v osobních vzpomínkách a vyprávění jejich nejmladšího kamaráda.

Mnoho věcí měla šestice mladých mužů společných: přátelství, klasické gymnasium v nedalekém Brně, studium na právnické fakultě Masarykovy univerzity, víru v Boha, ale zejména nezměrnou osobní statečnost a odvahu odejít, nebo se o to alespoň pokusit, z vlasti okupované v r. 1939 německou armádou a bojovat za naší svobodu. Janu Buchtovi, Rudovi Maškovi, Františku Havránkovi a Aloisi Dohnálkovi se útěk zdařil, Rudolf Hrdý a Karel Hrdlička takové štěstí neměli. Oba skončili v německých koncentračních táborech. Havránek, Mašek a Buchta sloužili jako radiotelegrafisté a navigátoři u britské RAF, Dohnálek u pozemního vojska. Jen někteří přežili hrůzy a útrapy 2. světové války. Fotografie, prameny a literatura.

Autor:
Nakladatel: Moravia Propag
ISBN: 8023934317
Jazyk : Čeština
Počet stran: 167
Zařazení: literatura faktu 1939-1945 druhá světová válka (1939-1945) zahraniční odboj protifašistický odboj biografické příběhy Moutnice (Česko)