Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Úvahy / Korespondence / Deník z roku 1943

Úvahy / Korespondence / Deník z roku 1943
24 %

189  Kč 250 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Dvacátý závěrečný svazek Spisů Karla Poláčka je uveden čtyřiceti sedmi texty, které představují jeho závažnější publicistiku (téměř neznámé eseje o humoru a kultuře, satirické stati karikující české poměry i politickou situaci v sousedním Německu v době nástupu fašismu a v neposlední řadě články a fejetony s autobiografickým zaměřením). Následující oddíl obsahuje především dokumenty soukromé povahy: Korespondence je dosud nejucelenějším vydáním Poláčkových dopisů, z nichž naprostá většina zde vychází vůbec poprvé. Snad nejobjevnější je soubor dopisů adresovaných Poláčkově dceři Jiřině poté, kdy v roce 1939 emigrovala jedním z posledních transportů do Anglie. Chronologicky, ale i biograficky na něj navazují dopisy, které Poláček psal na jaře roku 1943, tedy krátce před transportem do Terezína, své přítelkyni a družce Doře Weiszové-Vaňákové. K tomuto období se vztahuje i Poláčkův deník, v němž si od ledna 1943 zaznamenává nejrůznější postřehy, reflexe, zápisky z četby i portréty židů, s nimiž se setkával, když společně povinně dojížděli pracovat mimo Prahu. Svou kompozicí a výpovědní hodnotou patří tato kniha k nejzávažnějším svazkům celé edice Spisy Karla Poláčka.
Autor:
Nakladatel: Nakl. Franze Kafky
ISBN: 8085844761
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 380
Zařazení: čeští spisovatelé deníky korespondence 20. stol. sebrané spisy úvahy česká literatura komentovaná vydání 1918-1945 publicistika (literatura) Poláček, Karel,
Mohlo by se vám také líbit..