Voda, jak ji neznáme
11
%
177 Kč 199 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Co je voda? Čirá bezbarvá kapalina bez zápachu. Vyskytuje se ve 3 skupenstvích: pevném, kapalném a plynném. Je všude kolem nás i v nás. Pokrývá přes 70 % povrchu naší Země. Je základní podmínkou života, probíhají v ní veškeré chemické děje všech živých organismů - živočichů i rostlin. Bez vody bychom prostě zemřeli, bez ní nelze žít. Voda je i nejdůležitější surovinou prakticky ve všech průmyslových odvětvích a zemědělství bez ní nemůže vůbec existovat. A má spoustu mimořádných vlastností, které dosud známe jen málo, vědce nevyjímaje. PROČ neteče přímo, ale ve spirále? JAKTOŽE proudí i ve sklenici? KDE vzala paměť a schopnost vnímat emoce? ČÍM TO, že se vymyká mnoha fyzikálním zákonům? Tyto a mnohé další otázky kolem vody se rozhodl prozkoumat a popsat známý publicista dr. Milan Syruček. Vzal to důkladně a vypravil se všude tam, kde se voda vyskytuje a uplatňuje: fyzika, biologie, historie, politika, války, katastrofy, lékařství ... A dospěl až k budoucnosti lidstva, protože vody je dost, a přece je jí málo. Odhaluje a dokazuje, že ač vodu známe, přece ji dosud neznáme.
Autor: | Milan Syruček |
Nakladatel: | Epocha |
ISBN: | 9788074251054 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Vázaný |
Počet stran: | 208 |
Zařazení: | populárně-naučné publikace • voda • vodní stavby • vodní zdroje |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Záhadné taje Sibiře - České a slovens...
Milan Syruček
-
Fakt hustej nářez - Bratrstvo krve 2
Kotleta František
-
Mega hustej nářez - Bratrstvo krve 3
Kotleta František
-
Hořící kůň
Františka Vrbenská
-
Lovci
Kotleta František
-
Jak lvové
Schink Petr
-
Causa Mortis
Marek Hladký; Jitka Hladká
-
Útěky z pekla
Cílek Roman, Moulis Miloslav
-
Hustej nářez - Bratrstvo krve 1
Kotleta František
-
Hustej nářez - Bratrstvo krve 1 - CDm...
Kotleta František
-
Doba krkavců
Martina Šrámková
-
Půjdu do pekla spokojen - Adolf Eichm...
Cílek Roman
-
Černí baroni
Švandrlík, Miloslav
-
Stroje na smrt
Vojtěch Kyncl
-
Aby nemusel nakonec žebrati - Příběhy...
Heřmánek Pavel
-
Sicilská kuchyně - Recepty na jednodu...
Šámal Petr