Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 24.05
PPL Pátek 24.05
Osobní odběr Pondělí 27.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Bratře Normane!

Bratře Normane!
8 %

91  Kč 99 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Niklas Frank, autor do češtiny přeložených knih Můj otec a Moje německá matka, napsal třetí knihu o své rodině, jejíž hlavní postavou je tentokrát jeho starší bratr Norman. Je to krutý dialog mezi bratry, pojatý jako německá lekce anatomie v pitevně – otřesná a nelítostná. Normanova beznadějná láska k otci Hansu Frankovi, Hitlerově generálnímu guvernérovi v Polsku, který byl popraven v Norimberku, nenechává jeho bratra Niklase v klidu. Bojují spolu o opravdovost pocitů, o sílu vytěsňování z paměti a řeší otázku: jak přežiji to, že jsem dítětem „Řezníka Poláků“? Po autorových knihách o otci a matce se teď Niklasi Frankovi podařila temná dokumentární komorní hra o svém na alkoholu závislém oblíbeném bratrovi, o něm a o jeho vztahu k otci. Jeden ho přes stud a bolest obhajuje, ten druhý jím opovrhuje a nenávidí ho. Niklas proniká do hloubi Normanova citového života a vzpomínek, týrá ho rodinnými dopisy a dokumenty, které po celý život shromažďoval. Nekompromisně rozbíjí Normanovy rozporuplné pravdy a zoufalé obhajoby obrazu jeho otce. Je to dosud ojedinělý pokus o zpracování tématu masových vražd Židů jako rodinného dědictví. Kniha je doplněna dobovými fotografiemi. Předmluvu napsal Petr Pithart.
Autor:
Nakladatel: Omnibooks
ISBN: 978-80-87788-16-5
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 274
Zařazení: biografie literatura faktu rodinné vztahy nacisté vyrovnání se s minulostí zločiny nacismu děti nacistů otcové a synové Frank, Niklas,
Mohlo by se vám také líbit..