Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Panství a spása

Panství a spása
8 %

367  Kč 398 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Autor zde shrnuje výtěžky svých studií ke staroegyptským, staro­izraelským a evropským představám o politickém řádu. Soustřeďuje se přitom na proměnlivé vztahy mezi politickým společenstvím a náboženskými soustavami, přičemž rozlišuje dva aspekty politické theologie. První se týká theologických implikací politických pojmů a představ, druhý politických implikací, theologických pojmů a koncepcí. Autor zdůrazňuje, že často vyzdvihovaný proces sekularizace theologických pojmů má i svůj protějšek a že některé centrální theologické pojmy jsou theologizovanými pojmy politickými. Po podrobné a bohatě členěné analýze egyptských a izraelských náboženských a politických soustav a jejich vzájemných vztahů je v závěru věnována rozsáhlá studie postavě Mojžíše. Přeložil O. Vochoč.
Autor:
Nakladatel: Kosmas s.r.o.(HK)
ISBN: 9788072984329
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 336
Zařazení: monografie biblické postavy politická moc náboženství a politika sekularizace náboženské vlivy 13. stol. př. Kr. politická teologie
Mohlo by se vám také líbit..