Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 25.04
PPL Čtvrtek 25.04
Osobní odběr Pátek 26.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Erasmovo dílo v minulosti a současnosti evropského myšlení

Erasmovo dílo v minulosti a současnosti evropského myšlení
6 %

346  Kč 369 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha vznikla u příležitosti výročí 400 let od prvního vydání Chvály bláznivosti Erasma Rotterdamského. V jednotlivých kapitolách se pokouší zachytit různé aspekty myšlení a tvorby tohoto významného humanisty: od klasické filologie, přes filosofii a teologii až k politice. Probírán je také vztah Erasma či jeho díla k jeho současníkům i následovníkům (Rabelaise, Johannes Reuchlin, Sebastian Franck, Agrippa, Marco Marulič, Hadrián IV.) a zvláštní pozornost je věnována i recepci Erasmova díla především v českých zemích.
Do publikace přispěli odborníci z Česka (v čele s naším největším znalcem Erasmova díla Michalem Svatošem), dále z Nizozemí, Belgie, Chorvatska a Francie. K jubileu Chvály bláznivosti připravil pro tuto knihu zvláštní příspěvek také nestor erasmovských bádání Jean-Claude Margolin.
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie
ISBN: 9788073253011
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 374
Zařazení: 15.-16. stol. sborníky konferencí humanismus křesťanští teologové křesťanská teologie reformace 16.-19. stol. křesťanské polemiky klasická filologie humanisté kritika společnosti
Mohlo by se vám také líbit..