Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 21.05
PPL Úterý 21.05
Osobní odběr Středa 22.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Interakce a komunikace ve vyšetřování trestné činnosti z pohledu psychologie

Interakce a komunikace ve  vyšetřování trestné činnosti  z pohledu psychologie
11 %

187  Kč 210 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace se zabývá vybranými sociálněpsychologickými podmínkami na straně vyšetřované osoby, její motivací k účasti v trestním řízení, problematikou sugestibility a také úlohou duševních poruch v rámci interakce s vyšetřovatelem a prostředím vyšetřování. Další část je zacílena na podmínky na straně vyšetřovatele, přibližuje nároky na něj kladené a zdůrazňuje jeho roli při volbě tzv. výslechových technik. Zaměřuje se také na oblast výpovědi, na problémové situace v procesu jejího získávání a otázku lživé výpovědi, v rámci kapitoly je začleněna i problematika doznání. Pozornost je rovněž věnována výskytu sociálního tlaku ve vyšetřování. Samostatný oddíl pojednává o konkrétních technikách, včetně vybraných zjištění ohledně jejich použití v České republice. Publikaci uzavírá kapitola o analýze videozáznamů realizované v rámci psychologické konzultační činnosti v trestním řízení, která umožňuje mapovat komunikaci vyšetřovatele s vyšetřovanou osobou a poskytovat k ní zpětnou vazbu.
Autor:
Nakladatel: Filozofická fakulta UK v Praze
ISBN: 978 8073084097
Jazyk : Čeština
Počet stran: 158
Zařazení: monografie forenzní psychologie komunikační dovednosti výslech v trestním řízení trestní řízení policejní vyšetřování vyšetřovatelé
Mohlo by se vám také líbit..