Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Moderna, realisté a Die Zeit

Moderna, realisté a Die Zeit
14 %

138  Kč 159 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha zachycuje pozadí sbližovacích pokusů české a německé politiky na sklonku 19. století. Tehdy, v atmosféře moderny, se nově nastupující politická generace snažila přijít s podněty jak oživit možnosti zemského i říšského, rakousko-uherského rozvoje. Na příkladu spolupráce skupiny politických realistů (T. G. Masaryk, J. Kaizl, K. Kramář) a okruhu redakce kulturně politické vídeňské revue Die Zeit (H. Kanner, I. Singer, H. Bahr) lze doložit, jak obtížné a ve své podstatě nemožné bylo hledání východisek z kruhu národnostní podezíravosti a izolacionismu. Pod společně hlásanými ideály jednoty a spolupráce se skrývaly rozdílné představy a zájmy. Právě neúspěch politiky smíření vedl později k deziluzi a oslabování rakouské identity v české politice, a nakonec k prosazení separatistického programu.
Autor:
Nakladatel: NLN - Nakladatelství Lidové noviny
ISBN: 9788074221705
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 154
Zařazení: Praha (Česko) 19. stol. studie politici Češi a Němci Vídeň (Rakousko) názory a postoje realismus (politika) 1851-1900
Mohlo by se vám také líbit..