Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Knihovna Karáskovy galerie a její světy

Knihovna Karáskovy galerie a její světy
14 %

593  Kč 690 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Básník Jiří Karásek ze Lvovic (1871-1951), významný představitel české dekadence, proslul rovněž jako sběratel výtvarného umění. Publikace ho však představuje jako nevšedního sběratele knih a zakladatele mimořádně pestré a cenné knihovny. V pěti studiích přibližuje historii knihovny a vybrané oblasti jejího fondu. Autory koncepce a textů jsou badatelé Památníku národního písemnictví, všechny kapitoly jsou vybaveny velkým počtem dokumentárních fotografií včetně unikátních - těsně před vydáním tohoto objevného pojednání nalezených - historických záběrů původního knihovního interiéru a pohledů do Karáskovy galerie. Vstupní stať Karla Kolaříka sledovanou knihovnu reflektuje v kontextu s básníkovou osobní knihovnou, významnou sbírkou výstavních a aukčních katalogů se zabývají studie Petra Kovaříka a Rumjany Dačevy, Jan Kašpar analyzuje fond nacistik a antisemitik a Alena Petruželková se zaměřila na Karáskovo knižní sběratelství a uvedla knihovní sbírku do souvislosti s dějinami knižní kultury. Publikaci uzavírá soupis literatury, jmenný rejstřík a anglické resumé.
Autor:
Nakladatel: Arbor vitae
ISBN: 9788074670022
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 230
Zařazení: Praha (Česko) 20. stol. kolektivní monografie odborná literatura soukromé knihovny dějiny knihoven dějiny knižní kultury bibliofilství Karásek ze Lvovic, Jiří, bibliofilové vzácné knihovní fondy
Mohlo by se vám také líbit..