Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 29.04
PPL Pondělí 29.04
Osobní odběr Úterý 30.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Remains

Remains

1185  Kč 1 200 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Monografická kniha Remains představuje českého fotografa Ivana Pinkavu (1961) v celé šíři jeho fotografického díla s důrazem na poslední, současnou etapu tvorby. Vedle řady celostránkových reprodukcí a úvodního eseje Petra Vaňouse obsahuje publikace také přehled celé dosavadní fotografovy tvorby v přehledném, chronologicky řazeném soupisu. Ivan Pinkava si během takřka třiceti let vytvořil vlastní, svébytný vizuální jazyk, který lze ztotožnit s jeho uvažováním o světě. Jeho dílo je především nelítostnou referencí o stavu lidského ducha u jedince tzv. západní kultury. Vytváří sled tezí o identitě a pochybách člověka, jenž prochází dějinnými zkušenostmi - krizemi, vzestupy a pády, aby se vždy vracel k všeobecně platným pravidlům lidské existence, jejichž přesné pojmenování se vymyká našim možnostem. Vymykají-li se tato pravidla pojmenování slovem, pak je naopak vizuální evokace, fotografie - obraz, mnohdy silnější a pádnější. Monografie vyšla při příležitosti Pinkavovy výstavy v American University Museum at the Katzen Arts Center ve Washingtonu v angličtině, pro český trh je doplněna českou textovou vložkou.
Autor:
Nakladatel: Arbor vitae
ISBN: 9788087164648
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 242
Zařazení: fotografické publikace 20. stol. intelektuální život kolektivní monografie české výtvarné umění umělecká fotografie moderní umění katalogy výstav kultura a politika umění a společnost umělecká avantgarda umění a stát
Mohlo by se vám také líbit..