Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek
15 %

169  Kč 199 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
V autobiografické próze, která je pásmem záznamů a úvah inspirovaných putováním do Indonésie, se Lubomír Martínek mimo jiné soustavně vymezuje vůči životnímu stylu založenému na těkavě povrchní konzumaci zážitků. Jeho Muškátový oříšek tak není jen osobitým, antituristickým cestopisem, ale také polemicky zahrocenou esejí o běžných povinnostech člověka, který se rozhodl na svých cestách vzdorovat myšlenkovým stereotypům a kulturním předsudkům. Vzor kázně v myšlení a stylu, která je předpokladem takto vedeného zápasu o neodvozený výraz, Martínek nachází zejména v románové tvorbě Josepha Conrada a Roberta Musila, již v textu průběžně reflektuje.

Lubomír Martínek (nar. 1954 v Českých Budějovicích) absolvoval strojní průmyslovku, vystřídal řadu zaměstnání, roku 1979 emigroval do Francie. Od roku 1989 žije střídavě v Čechách a v Paříži, krátkodobě i dlouhodobě pobýval v řadě zemí celého světa. Doposud vydal patnáct knih.
Autor:
Nakladatel: Revolver Revue
ISBN: 9788087037454
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 80
Zařazení: 20.-21. stol. čeští spisovatelé eseje autobiografické prózy cestopisné prózy cesty a pobyt české prózy
Mohlo by se vám také líbit..