Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Cesty k boholidství

Cesty k boholidství
31 %

41  Kč 59 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha Karla Sládka se pokouší velmi čtivým a přesto řemeslně zdatným způsobem o uchopení ruské spirituality 19. století a první poloviny 20. století. Text, který rozebírá náročné otázky, je psán velmi přesvědčivě a s patřičnou akribií.

Autor se soustředí na nejznámější a nejvlivnější autory a osobnosti zvoleného období. Mezi duchovními otci ruských teologů 20. století si vybírá Dostojevského a Solovjova; z teologů první generace stříbrného věku si zvolil Florenského a Bulgakova; z druhé generace to jsou emigranti Evdokimov a Losský, kteří bez pochyby vycházejí z domácí ruské tradice, ale zároveň reagují na myšlenkové prostředí, ve kterém žijí. Sládek se u jednotlivých postav zaměřuje na ústřední myšlenku jejich odkazu, což mu ovšem nijak nebrání v tom, aby - pokud mu to plánovaný rozsah dovolí - je představil v jejich komplexnosti.
Autor:
Nakladatel: Pavel Mervart
ISBN: 9788074650222
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 224
Zařazení: monografie 20. stol. 19.-20. stol. myslitelé křesťanští teologové křesťanská mystika duchovní tradice emigranti východní křesťanská spiritualita pravoslavná teologie teologické myšlení
Mohlo by se vám také líbit..