Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Financování politických stran a regulace politických kampaní

Financování politických stran a regulace politických kampaní
9 %

136  Kč 150 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Financování politických stran a problematika transparentnosti financování politiky se v letech 2009-2011 staly významným programovým tématem politických stran v České republice. Publikace je záznamem konference Financování politických stran a regulace politických kampaní, která proběhla v říjnu 2011 v Praze, a jíž pořádal think-tank CESTA Centrum pro sociálně-tržní ekonomiku a otevřenou demokracii ve spolupráci s Friedrich Ebert Stiftung, e.V., zastoupení v České republice, a pod záštitou Velvyslanectví Spojených států amerických v České republice.

Úvod konference otevřel obecnou otázku vztahu politiky a ekonomiky a naznačil stěžejní problémové oblasti současného financování politiky. Další část představila komparativní pohledy na financování politických stran v zemích střední Evropy - na Slovensku, v Polsku, Německu, Rakousku, ale také ve Francii, Velké Británii a Spojených státech amerických. V odpolední části vystoupili představitelé hlavních domácích politických stran se svými pohledy a návrhy na reformu financování politiky v České republice. Závěrečný blok nabídl zamyšlení politologů, představitelů nevládních organizací a novinářů o prorůstání ekonomiky a politiky a hlavních výzvách, jimž čelí financování politiky v ČR. Záznam ukazuje nejen na pestrou šíři odlišných regulativních rámců financování politiky v odlišných zemích kontinentu a zámoří. Naznačuje také, že mezi domácími politickými stranami existuje shoda na nutnosti regulace politických kampaní, ale liší se v jednotlivých detailech týkajících se jednotlivých jejich principů a rozsahu - např. příjmových stropů a zdrojů financování, členských příspěvků, role obchodních společností i kontrolních legislativních mechanismů. Dokladem jsou i návrhy, které domácí strany předložily v měsících po konání této konference.
Nakladatel: Cesta
ISBN: 9788090513464
Rok vydání: 2012
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná/paperback
Počet stran: 103
Zařazení: politická kampaň sborníky konferencí politické strany financování
Mohlo by se vám také líbit..