Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Za tajemstvím Vlaštovek a Amazonek

Za tajemstvím Vlaštovek a Amazonek
12 %

308  Kč 349 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Existovaly Vlaštovky a Amazonky? Jestli ano, kde žily a kdy? Jak se ve skutečnosti jmenovaly? Kde je ostrov Divokých koček a jak vypadal Hastrman? Jsou místa v knihách popisovaná skutečná?
Tohle jsou otázky, které od nepaměti zajímají generace čtenářů a obdivovatele knížek Arthura Ransoma. A František Novotný se jednoho dne rozhodl zjistit, jestli na tyto otázky existují i odpovědi.
A protože je jachtař, nalodil se na plachetnici, vztyčil plachty a vydal se se svými přáteli do země Arthura Ransoma tyto odpovědi hledat. Čtenář se tak může společně s nimi zúčastnit pěti kouzelných jachtařských výprav, na kterých navštíví ostrov Divokých koček, ztratit se v Údolí Vlaštovek, najde Severní pól a v Pin Millu potká skutečného Hastrmana. Tohle všechno a mnoho dalšího můžete zažít společně s Františkem Novotným a s jeho knihou při výpravách, které splnily jemu a jeho přátelům dávné dětské sny.
Knížka Za tajemstvím Vlaštovek a Amazonek má unikátní skladbu a těžko byste našli v české literatuře faktu obdobně koncipované dílo. Valnou část textu tvoří líčení jachtařských výprav po stopách britského spisovatele Arthura Ransoma a jeho literárních hrdinů, jež v tradičních jachtařských oblastech Velké Británie podnikl v letech 2004–2011 autor se svými přáteli. Tato líčení jsou doplněna návody, jak takové expedice uspořádat, kam se obrátit o pronájem lodí, kde si objednat nezbytné příručky a hlavně jak se připravit na plavby v tak navigačně náročné oblasti, jako je Severní moře.
Součástí knihy je ovšem také nevšedně podaný komentovaný životopis Arthura Ransoma, který se se svým cyklem o Vlaštovkách a Amazonkách zařadil mezi nejúspěšnější světové autory dětských knížek. Jenom v Anglii vyšlo jeho dílo v 5 milionech výtisků a české překlady se počítají na statisíce. Pátrání po místech, kde se knížky Arthura Ransoma odehrávají, a jak se stalo, že se osudy skutečných dětí trvale propletly s jeho životním příběhem, tvoří další patro vyprávění. Kniha se tak stává výjimečnou svého druhu, protože ji lze označit i jako literárně -jachtařskou detektivku.
Autor:
Nakladatel: IFP Publishing
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 256
Zařazení: cestopisy jachting literární místopis jachtaři
Mohlo by se vám také líbit..