Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Cesty pravoslavné teologie ve 20. století na Západ

Cesty pravoslavné teologie ve 20. století na Západ
25 %

289  Kč 384 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Jakými cestami se pravoslavná teologie ve 20. století dostávala na Západ? Jak byla spojená s domovskými církvemi, které prožívaly otřesy, v nichž mizel starý život a zřídka se objevoval nový? Které poklady tradice patřily k nezbytné výbavě lidí, jejichž minulost v sobě nesla tak velkou tíhu, že bylo nutné učit se nahlížet budoucnost s nadějí? Těmito otázkami se zabývá tato kniha vedoucí čtenáře od dědictví Byzance přes misie k slovanským národům, Mongolský chanát a Osmanský sultanát až do moderní doby. Stopuje, jak se pravoslavný duchovní, církevní, kulturní i intelektuální život dostával na Západ díky prvním moderním misiím, ale pak zejména kvůli nucené emigraci statisíců věřících, kteří v novém prostředí hledali, jak uchopit a předat dědictví víry a naděje, které si s sebou přinesli, a jak se otevřít novým možnostem, jež touto vírou a nadějí nahlíželi.
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie
ISBN: 9788073252908
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 411
Zařazení: 20.-21. stol. 20. stol. 15.-20. stol. 9.-20. stol. církevní dějiny kolektivní monografie náboženská perzekuce křesťanství a společnost náboženská emigrace pravoslaví pravoslavné církve pravoslavná teologie
Mohlo by se vám také líbit..