Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Konec volného trhu

Konec volného trhu
10 %

89  Kč 99 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Poslední ekonomická krize byla připsána do značné míry na vrub chybějícím regulačním mechanismům na finančním trhu. Tato skutečnost nastolila i v tradičně liberálních státech znovu otázku státních zásahů do hospodářství.

Ian Bremmer ve své čtivé knize pečlivě rozkrývá výchozí situaci a formuluje argumenty zastánců linie volného trhu i těch, kteří volají po větší míře státního dirigismu. Ukazuje, že ve skutečnosti neexistuje ani jedna z obou variant v ideální podobě, ale jde vždy o proměnlivou směs obojího.
Protikladem liberálního kapitalismu není socialismus, ale státní kapitalismus, za nímž nestojí ideologická východiska, ale politické zájmy státu, jimž je podřízena sféra ekonomiky.

Bremmer předkládá kritické zamyšlení nad jejich pozitivy i negativy a poukazuje na problémy, které s sebou každá z cest přináší.
Autor:
Nakladatel: Vyšehrad
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 208
Zařazení: eseje kapitalismus stát hospodářská politika tržní ekonomika ekonomie a politika ekonomická regulace volný trh
Mohlo by se vám také líbit..