Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Úterý 07.05
PPL Úterý 07.05
Osobní odběr Čtvrtek 09.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Dialogy o přirozeném náboženství

Dialogy o přirozeném náboženství
11 %

202  Kč 227 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Dialogy o přirozeném náboženství jsou Humeovým nejdůležitějším příspěvkem k filozofii náboženství a jedním z klíčových novověkých textů tohoto oboru. Tématem knihy jsou teze tzv. přirozeného náboženství, které tvoří doplněk principů a pouček „zjeveného“ náboženství. Výzkumy v rámci přirozeného náboženství si kladou za cíl odpovědět na otázku, co můžeme zjistit o existenci Boha a o jeho atributech čistě pomocí rozumové úvahy a smyslové evidence. Tyto výzkumy nejsou založeny na tvrzeních Bible ani jiných posvátných textů, a neberou v potaz svědectví o zjeveních, zázracích či jakýchkoli jiných nadpřirozených jevech.

V rozhovorech tří vzdělaných přátel Hume zkoumá základy náboženské víry a míru jejího racionálního opodstatnění. Rozvíjí kritiku některých tradičních argumentů pro Boží existenci, zejména tzv. teleologického argumentu, jehož podrobný rozbor zabírá velkou část textu. Jeho cílem však nebylo popřít, že Bůh existuje – nebyl ateista v současném slova smyslu. Chtěl jen ukázat, že o Božích vlastnostech a způsobu jeho zasahování do světa nemůžeme s jistotou říci téměř vůbec nic. Hume se v díle dotýká i dalších důležitých témat tradičně probíraných v rámci filosofie náboženství, například problému přítomnosti zla ve světě. Vzhledem k důmyslné kompozici dílo dodnes zůstává interpretační výzvou pro laické čtenáře i specializované badatele.
Autor:
Nakladatel: Dybbuk
ISBN: 9788074381010
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 208
Zařazení: 18. stol. komentovaná vydání pojednání dialogy filozofie náboženství poznatelnost Boha kritika náboženství přirozená teologie
Mohlo by se vám také líbit..