Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zmítání v poměrech doby

Zmítání v poměrech doby
37 %

126  Kč 199 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Rodák z Podorlicka dává nahlédnout do dávnější i zcela nedávné minulosti jako svědek a účastník příkrých změn společenských poměrů v rodném kraji i v celém Československu. Vzpomínky zahrnují nejen osudy rodiny, počínaje životem jeho otce, ruského legionáře, odbojáře a vězně nacistického režimu, ale představují i širší obraz těžkých válečných let a neméně složitého poválečného času na maloměstě. Autor otevřeně líčí drama let padesátých, nezastírá vlastní iluze o socialismu v době okolo roku 1968, a stejně tak se nevyhýbá popisu své rozpolcenosti během normalizačních let, kdy působil v aparátu KSČ. Dává také nahlédnout do zákulisí moci v době Gorbačovovy „perestrojky“, která pro něho vyústila v konflikt se stranickým vedením.
Poutavě psané memoáry obsahují nevšední reflexi našich moderních dějin, obohacenou o řadu málo známých či zapomínaných skutečností.
Autor:
Nakladatel: Epocha
ISBN: 9788074251894
Jazyk : Čeština
Vazba: Viazaná
Počet stran: 224
Zařazení: Česko 20.-21. stol. autobiografické vzpomínky 20. stol. úředníci vnitřní politika vyprávění podnikatelé legionáři
Mohlo by se vám také líbit..