Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Navzájem. Umělci a společenství na Moravě 70.–80. let 20. století.

Navzájem. Umělci a společenství na Moravě 70.–80. let 20. století.
18 %

321  Kč 390 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace sleduje umělecké projevy na hranici společenských událostí v moravském prostředí sedmdesátých a osmdesátých let dvacátého století. Každá z pěti kapitol je věnována jednomu tvůrci nebo dvojici autorů. V prostředí státem řízené kulturní politiky se svobodně uvažující umělci v Československu dané doby pohybovali „na okraji“ společnosti. Vytvářeli různé komunity, alternativní zóny, nebo dokonce alternativní instituce. Tak se text dotýká i společenství sdružených experimentální tvorbou, jejího prostředí a kontextu. Vybrané lokálně specifické moravské enklávy jsou zde srovnávány s obdobnými v Čechách a na Slovensku. Zmiňuje se tu i o odlišná situace v dalších zemích východní Evropy, které se shodně ocitly pod tlakem politické diktatury. Příklady se vztahují také ke globálnímu hnutí konceptualismu.
Autor:
Nakladatel: tranzit.cz
ISBN: 9788087259214
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 250
Zařazení: monografie 20. stol. Morava (Česko) kultura a společnost umělci české umění alternativní kultura konceptuální umění
Mohlo by se vám také líbit..