Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Dost tichého šepotu

Dost tichého šepotu
16 %

576  Kč 690 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Monografie se poprvé v tomto rozsahu věnuje výtvarným umělcům, kteří ve 30. letech 20. století odešli do Československa, kde na krátký čas nalezli své útočiště před šířícím se nacismem. Sleduje jak uměleckou tvorbu vznikající v emigraci v kontextu politických i kulturních souvislostí, tak sociální problémy uprchlíků. Řada státních nařízení často byrokraticky omezovala tvůrčí činnost umělců. Přesto výtvarná díla, kontakty a jejich vzpomínky dokládají pozitivní postoj k českému prostředí. Zmíněni jsou významní autoři Oskar Kokoschka, John Heartfield, Thomas Theodor Heine, ale i Hannes Beckmann, Thomas Wüsten, Erich Arnold Bischof, Theo Balden a další, jejichž tvorba u nás dosud zhodnocena nebyla. Fotografie nezvěstných děl nebo reprodukce ze soudobých tiskovin byly ponechány v podobě, v níž se dochovaly. Originální výtvarná díla a archiválie, o to autentičtěji dokreslují obtížné okolnosti, které přečkaly. Tvorbu emigrantů vyzdvihuje jejich odvážný boj proti Hitlerově politice a upřednostnění umění před vlastním bezpečím.
Autor:
Nakladatel: Památník národního písemnictví
ISBN: 9788087376102
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 216
Zařazení: monografie umělecké náměty výtvarní umělci Češi a Němci nacismus intelektuální život politická emigrace 1931-1940 kultura a politika exilový kulturní život politické karikatury
Mohlo by se vám také líbit..