Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Legenda bez legend

Legenda bez legend
10 %

112  Kč 125 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Osobnost generála Luži zasahuje do vývoje celého našeho odboje a studie řeší dilema - jak odboj zasáhl do života generála a jak se generálova osobnost podílela na formování naší rezistence. Brněnští historici se rozhodli zasáhnout do polemiky ucelenou monografií. Poslední léta otevřela polemiku, ve které se prosazují stanoviska, která zpochybňují smysl a hodnoty našeho národa.
PhDr. Vladimír Černý se chopil části, která pojednává o vývoji a osudech Vojtěcha Luži do roku 1939. Podal ucelený obraz o základních meznících Lužova života a vytvořil předpoklad pro pochopení osudových procesů v období nacistické okupace.
Ing. Petr Kopečný zpracoval charakteristiku reakce generála Luži na příchod nacistických okupantů, období před jeho vstupem do ilegality, činnost v odboji a vysvětlení tragického konce.
Na Kopečného studii navazuje historik JUDr. František Vašek. Na základě dlouholetého studia partyzánského hnutí a perzekuční činnosti gestapa se soustředil na 2.říjen 1944 a události, které následovaly.
Autor:
Nakladatel: Šimon Ryšavý
ISBN: 8073540010
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 126
Zařazení: biografie druhá světová válka (1939-1945) generálové protifašistický odboj legionáři Luža, Vojtěch,
Mohlo by se vám také líbit..