Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Úterý 07.05
PPL Úterý 07.05
Osobní odběr Čtvrtek 09.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Místa a lidé

Místa a lidé
15 %

204  Kč 240 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Výbor obsahuje biografické texty různých podob, od popularizačních medailonů, přes úvody a doslovy či vybrané kapitoly monografií až po odborné studie. Chronologické řazení vychází z roků narození pojednávaných osobností, takže vzniklý celek představuje poměrně pestrý pohled na kulturní dějiny konce devatenáctého a celého dvacátého století. V třiadvaceti obsažených portrétech se představují spisovatelé, vědci, překladatelé, učitelé, vojáci, režisér, lékař i operní pěvkyně, pomineme-li vstupního loutkáře a písmáky. Výklad osobnosti je téměř vždy uváděn do souvislosti s místem působení.

Obsah:
Matěj Kopecký, Věnceslav Metelka, Matěj Balcar, Jan Peisker, Ladislav Hofman, Václav Tille, Emanuel Chalupný, Karel Dewetter, Josef Horák, Jihočeská Theléma, František Jílek-Oberpfalcer, Bedřich Karásek, Václav Ambrož, Rudolf David, Mirko Novák, Jan Muk, Jan Příbrský, Otto Rödl, Hana Skoumalová, Aloys Skoumal, Alfréd Radok, Rudolf Hrubec, Stanislava Součková.
Autor:
Nakladatel: Nová tiskárna Pelhřimov
Jazyk : Čeština
Počet stran: 240
Zařazení: biografie výbory texty kulturní dějiny intelektuálové osobnosti regionu
Mohlo by se vám také líbit..