Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 01.04
PPL Pondělí 01.04
Osobní odběr Úterý 02.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Duchovní revoluce v srdci Evropy

Duchovní revoluce v srdci Evropy

137  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha je výsledkem Pittrova celoživotního zájmu o české dějiny a zároveň ideovým odkazem. V galerii významných postav českých dějin přibližuje základy české duchovní tradice - tradice demokratického smýšlení a humanistických ideálů. Ve shodě s T. G. Masarykem spatřuje smysl našich dějin a poslání českého národa ve výzvě Ježíš - ne Caesar a ve výroku F. Palackého Kdykoli jsme vítězili, dálo se to vždy převahou ducha, a nikoli mocí fyzickou. V křesťanské a humanitní tradici, v hlubokých etických hodnotách nalézá pramen obrody Pražského jara, síly k odporu proti okupačním vojskům a naději na překonání totalitní moci v Československu. Kniha vyšla ve Švýcarsku, německy r. 1968 a česky r. 1974.
Nadace Přemysla Pittra a Olgy Fierzové vydává Duchovní revoluci v nakladatelství Kalich již podruhé (první vydání v Kalichu 1995). Zachovány jsou i vstupní části - Úvodní slovo Petra Lotara a Úvod Přemysla Pittra. Připojeny jsou doslovy k druhému a třetímu českému vydání.
Autor:
Nakladatel: Kalich
ISBN: 9788070171592
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 136
Zařazení: Česko studie myslitelé 10.-20. stol. duchovní tradice
Mohlo by se vám také líbit..