Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Papyrus Derveni

Papyrus Derveni
28 %

57  Kč 79 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Zuhelnatělý papyrus z konce 4. století př. Kr., spálený během pohřebního obřadu u severořecké obce Derveni vzbudil hned po svém nálezu v roce 1962 zaslouženou pozornost. Především je to jeden z nejstarších řeckých papyrů vůbec a patrně jde o nejstarší evropskou knihu, která se nám fyzicky zachovala. I jeho obsah je však více než pozoruhodný - jedná se o presokratický komentář k orfické básni, v němž je dobře patrný vliv Anaxagory či jeho žáků, ale na příklad i Hérakleita. Máme co do činění s tajnou knihou starých orfiků, anebo s filosofickým spisem vykládajícím alegoricky posvátnou báseň? Neskrývá v sobě papyrus dosud neznámé presokratické zlomky? A kdo je vlastně autorem tohoto záhadného a spletitého textu? Díky teprve nedávno vydané oficiální edici tohoto důležitého nálezu si nyní můžeme vážně položit tyto a další otázky.
Autor:
Nakladatel: Pavel Mervart
ISBN: 9788087378182
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 248
Zařazení: monografie texty archeologické nálezy 1961-1970 řecká antická filozofie 4. stol. př. Kr. rituály a obřady starověké rukopisy kritická vydání exegeze papyrové rukopisy řecká antická poezie řecké rukopisy fragmenty rukopisů orfismus (filozofie) Derveni (Soluň, Řecko)
Mohlo by se vám také líbit..