Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Nutnost a svoboda

Nutnost a svoboda
24 %

200  Kč 262 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Rudolf Steiner v tomto přednáškovém cyklu přináší myšlenky, které se vymykají konvenčním pohledům na pojmy svobody a nutnosti, z kterých můžeme právě dnes nalézat poznání. Na pověsti o pražském orloji ilustruje dualitu a způsob, jak se v lidském konání i poznání projevují dvě krajnosti - nutnost a svoboda, minulost a budoucnost, ahrimanské a luciferské síly. Dále rozvádí tato témata: Nutnost toho, co se nezdařilo, Zvířeckost v člověku jako příčina zločinů, Spojení dědičnosti a duchovní bytosti v člověku, Oslabení vůle v budoucnosti a jiné. Uvádí známý příklad listonoše a jeho průvodce a tří učitelů. Zdůrazňuje, že za fyzickou událostí se souběžně odehrává dění v éterném světě a tyto události se mnohdy protichůdně doplňují.Přednáškový cyklus je doplněný o některé vybrané přednášky na téma Svoboda a láska, Svoboda a karma.
Autor:
Nakladatel: Fabula
ISBN: 9788086600901
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 176
Zařazení: přednášky člověk a společnost lidské chování svoboda dualismus (náboženství) antropozofické učení nutnost (filozofie) dualismus (filozofie)
Mohlo by se vám také líbit..