Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pátek 03.05
PPL Pátek 03.05
Osobní odběr Pondělí 06.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Přišívačka uší

Přišívačka uší
11 %

88  Kč 99 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Všechny příběhy z knihy Jana Macha s názvem Přišívačka uší v sobě nesou stopy tajemství, ale nejedná se o sci-fi, ani o hororové čtení, byť některé povídky k němu mají dost blízko. Ta, podle níž se kniha jmenuje, například vypráví o dívce Anežce, co se nejprve živí přišíváním plácaček k ušankám ruských čepičářů, ale úspěchu (i v milostném vztahu) dosáhne teprve tehdy, když se začne věnovat uším na modelech obřích prehistorických savců pro světovou výstavu. Šťastná šička uvěří, že dokonalé a správně přišité uši jsou bránou k úspěchu a šťastnému životu vůbec. A když má pocit, že opět zklamala, pokusí se uši na své vlastní ztrápené hlavě přesadit pomocí nože a jehly tak, aby se přiblížily ideálu, jaký vyžaduje okolní společnost. Přitom právě ona si je jako jediná z protagonistů povídky vědoma skutečné hrozby totalitních modelů, byť v jejím světě symbolizuje ono nebezpečí globální (a o to nebezpečnější?) klišé invaze z Marsu.
Zcela konkrétní naproti tomu je ona výstraha v povídce Danuta B/lues, příběhu z komunistického Polska o mladé dělnici z továrny na pistole, kterou papaláši maskují v rámci utajení za pekařku a šíří o ní, že je nakažená syfilidou, takže nezavadí o chlapa, dokud se neodhodlá ke smrtelně nebezpečnému činu...
Autor:
Nakladatel: Paperbackwriter
ISBN: 9788090519107
Jazyk : Čeština
Počet stran: 160
Zařazení: české prózy
Mohlo by se vám také líbit..