Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Úterý 07.05
PPL Úterý 07.05
Osobní odběr Čtvrtek 09.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Hegemonie nebo přežití

Hegemonie nebo přežití
12 %

265  Kč 299 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Známou odpověď denně nabízejí oficiální média a politici západních mocností. S jinou přichází Noam Chomsky v knize Hegemonie nebo přežití. Je terorismem spíše odpálení bomby v autobuse anebo napadení státu, který pouze nehodlá sledovat politickou linii suveréna? Jistě obojí, ovšem následky jsou neporovnatelné. Kuba, Nikaragua, Panama, Vietnam, Irák - oficiálně vojenské intervence ve jménu světového míru. Podle Chomského však šlo o preventivní zničení narušitelů suverenity USA. Právě v touze Spojených států po světové hegemonii vidí autor největší nebezpečí pro Zemi. Jsou to USA, kdo terorismus živí a kdo jej, ovšem ve skutečně masovém měřítku, uplatňuje. Nenasytnost hegemona více než kdy jindy staví svět na hranu přežití. Nazrál čas, kdy by se uctivé přitakávání krokům USA mělo změnit v kritickou debatu.
Autor:
Nakladatel: Mladá fronta
ISBN: 80-204-1351-0
Rok vydání: 2006
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 352
Zařazení: Spojené státy americké studie zahraniční politika vojenská politika mezinárodní terorismus od 2001 velmoci imperialismus právo intervence
Mohlo by se vám také líbit..