Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Pondělí 13.05
PPL Pondělí 13.05
Osobní odběr Úterý 14.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Po krk v pralese

Po krk v pralese
20 %

321  Kč 399 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha popisuje autentický příběh česko-venezuelské výpravy k nejvyšší hoře Brazílie Pico da Neblina (2 994 m), cesty plné dobrodružstvi, nečekaných zvratů i nástrah, na které jeden z účastníků málem doplatil životem. Přírodní podmínky a život zvířat v dosud neznámých a neprozkoumaných pralesích severně od pohoří se vydali dokumentovat malíř zvířat Jan Dungel, fotografka Radana Dungelová a kameraman Vladimír Šimek. Přestože všichni tři mají bohaté zkušenosti z předchozích pobytů v jihoamerických pralesích, bez pomoci svých dvou indiánských přátel Elvise a Alejandra by nikdy nemohli úspěšně dosáhnout cíle. Výsledky projektu byly veřejnosti představeny v TV dokumentu Štětcem a mačetou (ČT2, září 2008), časopisech Koktejl a Země a lidé. Celou dobrodružnou a namáhavou cestu i to, co ji předcházelo, však poprvé dokumentuje až tato kniha. Nejvyšší hora Jižní Ameriky na východ od And, ukrytá uprostřed tajemných a neproniknutelných pralesů na hranici Venezuely a Brazílie, je skutečným Mount Everestem Amazonie. Až na pár odvážlivců, vědeckých průzkumníků a místních indiánů Yanomamo, kteří žijí v oblasti jižně odtud, ji však dosud téměř nikdo nespatřil. Výpravě se v pralesích pod horou Neblina úplně poprvé podařilo najít a přístrojem GPS přesně zaměřit tzv. bifurkaci řeky Baria, která stejně jako větší a známá bifurkace řeky Orinoko spojuje povodí Amazonky a Orinoka, a podílí se tak na vytvoření největšího říčního systému na Zemi o rozloze 8 milionů km2.
Autor:
Nakladatel: EUROMEDIA GROUP, k.s. (KK)
ISBN: 978-80-242-2526-5
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná s přebalem lesklá
Počet stran: 176
Zařazení: cestopisy fauna přírodovědné expedice tropické deštné lesy Neblina (Guyanská vysočina, Braz Orinoko (Venezuela a Kolumbie :
Mohlo by se vám také líbit..