Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Legendy Wolfenbüttelského rukopisu

Legendy Wolfenbüttelského rukopisu

205  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha přináší latinské texty a české překlady tří legend obsažených v tzv. Wolfenbüttelském rukopisu. Vyprávění o životě a úkladném zabití knížete Václava z pera mantovského biskupa Gumpolda je nejstarší dochovanou latinskou literární památkou, která má přímý vztah k českým dějinám. Spolu s ní jsou v rukopise zapsány legendy o sv. Pantaleonovi a sv. Jiljí, které nebyly dosud předmětem zájmu. Jejich vydání v předkládané edici poprvé zohledňuje kontext dochování Gumpoldovy legendy. Kniha je doplněna úvodními studiemi A. Merhautové a D. Třeštíka a kompletní fotografickou dokumentací rukopisu, tak aby podávala co nejúplnější informaci o této významné památce.
Autor:
Nakladatel: Filosofia
ISBN: 978-80-7007-342-1
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: Viazaná
Počet stran: 210
Zařazení: panovnické dynastie legendy faksimile křesťanští světci hagiografie textová analýza latinské rukopisy iluminované rukopisy křesťanské legendy kritická vydání kodexy 10.-12. stol. křesťanští mučedníci Wolfenbüttel (Německo)
Mohlo by se vám také líbit..