Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 19.06
PPL Středa 19.06
Osobní odběr Čtvrtek 20.06
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Fair trade

Fair trade

101  Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Předkládaná publikace se zabývá obchodním systémem fair tradu, který se snaží zlepšit postavení producentů v zemích tzv. globálního Jihu a zajistit jim důstojné životní podmínky. Jsou zde představeny dva hlavní mezinárodní fairtradové systémy spravované organizacemi Fairtrade International a WFTO.

\n

Čtenář je postupně seznámen s historií, principy, přínosy a standardy „férového obchodu“ a také aktuálními údaji o produkci a prodeji. Autorka přibližuje svět fair tradu na příkladech vybraných komodit (kakaové boby a banány) a jednotlivých produkčních regionů (Latinská Amerika, Afrika a Asie). Publikace přináší přehled hlavních témat „férového“ obchodování včetně podrobných dat. Text prolínají příklady pozitivního dopadu fair tradu na život žen a dětí. Závěr je věnován strategii rozvoje z pohledu mezinárodních organizací.

\n

Kniha je určena studentům středních a vysokých škol a všem, kteří se o téma „férového“ obchodování zajímají a není jim lhostejný svět kolem nich.

Autor:
Nakladatel: Cosmopolis
ISBN: 978-80-271-1220-3
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: Knihy - paperback
Počet stran: 176
Mohlo by se vám také líbit..