Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pátek 03.05
PPL Pátek 03.05
Osobní odběr Pondělí 06.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Horští nosiči

Horští nosiči
26 %

221  Kč 298 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Autor knihy Salizan Takisvilainan vydává své záznamy z terénního výzkumu a života nosiče. Čtenáře ve své práci zavádí na místa, která jsou málo známá a romantická i pro obyvatele Tchaj-wanu. Píše totiž o životě a práci ve vysokých horách, které se tradičně věnují domorodí obyvatelé ostrova, o historii domorodého etnika. V první části díla vede čtenáře po starých horských stezkách a ukazuje jim současný život horských pracovníků, ve druhé části se zastavuje u jednotlivých pomníků v horách a vypráví o událostech, které připomínají. Ve třetí části knihy se věnuje hledání a obnově tradičního obydlí domorodců z hor.
Autor sám patří k jednomu z největších domorodých etnik, etniku Bunun. Jeho cesta vedla z dětství na horském úbočí, z rodiny, kde se mluvilo pouze domorodým jazykem, do města v nížině a postupně zase zpět. Jeho práce odrážejí city mladých lidí z etnika Bunun vůči rodnému kraji a půdě. To se však Salizanovi zdálo málo, proto se vrátil do kraje domorodců a noří se stále hlouběji do kultury etnika Bunun. Seznamuje se současným životem i dávnou historií života domorodců na Tchaj-wanu a svá zjištění předává dál.
Autor:
Nakladatel: Mi:Lu Publishing
ISBN: 9788088262169
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: Měkká
Počet stran: 290
Mohlo by se vám také líbit..