Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 16.05
PPL Čtvrtek 16.05
Osobní odběr Pátek 17.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Diakritický manuál

Diakritický manuál
11 %

526  Kč 590 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
\n

Případová studie nově navržených akcentů současných písem Zeměpisné umístění UMPRUM a samotná četnost akcentů v českém jazyce nás předurčují být jedním z míst, kde se výuka tvorby písma soustřeďuje i na komplexní vytváření nejrůznějších diakritických znaků jazyků latinky současných i historických písem. Obrazová učebnice, určená jak studentům písma, tak i ostatním písmovým návrhářům, systematicky zpracovává celou problematiku diakritiky. Jedná se o ucelený systém řešení, který usnadňuje vytváření specifických lokálních znaků. Namísto podrobného textového popisu je vše zpracováno vizuální formou.
Publikace, na níž autor postavil svou úspěšnou habilitaci na UMPRUM v říjnu 2019 a která shrnuje více než deset let autorových zkušeností a výzkumu, má ambice stát se klíčovým zdrojem informací problematiky jazykové podpory latinkových písem. Vychází v české a anglické jazykové mutaci a v grafické úpravě autora knihy Radka Siduna.

\n
Autor:
Nakladatel: UMPRUM
ISBN: 9788088308072
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: Měkká
Počet stran: 128
Mohlo by se vám také líbit..