Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

XX. revue Muzea paměti XX. století - 1/2021

XX. revue Muzea paměti XX. století - 1/2021
29 %

56  Kč 79 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
\n

První ročenka Muzea paměti XX. století. Obohacuje českou veřejnou rozpravu o odborné a popularizační periodikum obsahující kvalitní příspěvky, které vyváženě a přitom kvalifikovaně reagují na aktuální dění v oblasti historické paměti.
Jeho snahou je stát se shrnující a nadčasovou platformou, využívající odstupu, který jí nabízí roční periodicita, aby mohla shrnout k vybraným tématům vše podstatné.
Proto v letošním čísle nechybí například studie zachycující proces zrodu Koněvova pomníku a vývoj celospolečenské debaty týkající se jeho dalších osudů, úvaha o podobě a účelu každoročních putinovských rituálů vítězství ve druhé světové válce, odborný rozbor problematiky místa posledního odpočinku jedné z obětí komunistického teroru na Ďáblickém hřbitově, studie věnovaná přítomnosti sovětských poradců v komunistickém Československu, shrnující reportáž z cesty po polských muzejních institucích paměti či rozhovor s Hanou Kordovou Marvanovou, která se významně zasloužila o vznik muzea. Ročenka zároveň nabízí hojnou a graficky kvalitně zpracovanou obrazovou přílohu.
Jako supplementum vychází ukázka dokumentů NKVD z kyjevského archivu, kterou připravil Pavel Žáček.

\n
Nakladatel: Muzeum paměti XX.století
ISBN: 9788090798953
Rok vydání: 2022
Jazyk : Čeština
Počet stran: 212
Mohlo by se vám také líbit..