Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Vzdorovali nacistům: Sharpovi a jejich válka

Vzdorovali nacistům: Sharpovi a jejich válka
20 %

273  Kč 339 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
\n

Životní příběh manželského páru Marthy a Waitstilla Sharpových, unitářského duchovního a jeho ženy, kteří se v roce 1939 dobrovolně vydali zachraňovat lidské životy do tehdejšího nacisty okupovaného Československa. Doma v americkém Massachusetts přitom zanechali dvě malé děti. Během dvou nebezpečných několikaměsíčních misí v Evropě – nejprve v Praze, a později v Lisabonu a vichystické Francii – se jim podařilo dostat do bezpečí několik set ohrožených umělců, politiků, intelektuálů i běžných lidí včetně dětí. Za všechny lze jmenovat například spisovatele Liona Feuchtwangera nebo českého filozofa Jana Blahoslava Kozáka.
Osudy Sharpových zpracoval na základě více než desetiletého průzkumu dochovaných archivních materiálů jejich vnuk Artemis Joukowsky. Kniha je z velké části pojata jako osobní vyprávění obou manželů, díky čemuž je velmi poutavá a čtivá. Její působivost pak tkví zejména v autenticitě vyprávěného příběhu. Příběhu o tom, že navzdory všem hrůzám, jaké válka dokáže přinést, dřímá v každém jednotlivém člověku až neuvěřitelná síla a schopnost postavit se zlu, byť je sebevětší.

\n
Autor:
Nakladatel: Unitaria
ISBN: 9788086105819
Rok vydání: 2022
Jazyk : Čeština
Vazba: Měkká
Počet stran: 248
Mohlo by se vám také líbit..