Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 26.04
PPL Pátek 26.04
Osobní odběr Pondělí 29.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Historikové versus minulost

Historikové versus minulost
15 %

356  Kč 420 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Fiktivní Overtonovo okno s přesným návodem, jak manipulovat diskursem, Schrödingerova kočka, která zároveň je i není živá – tyto mezníky kognitivních teorií by mohly tvořit širší referenční rámec knihy.

Jejích čtrnáct
kapitol je věnováno posunům a obratům ve výkladu a hodnocení klíčových témat koloniálních a raných národních dějin USA v poválečném období.
Jednotlivé studie dokládají, jak akademická produkce odrážela transformaci americké společnosti z politicky pluralitního na multikulturní model.
Nastolovaná témata a přístupy historiků se přizpůsobovaly poptávce po „užitečné“ a posléze „korektní“ minulosti, a to nejen v oblasti rasových či generových vztahů, ale i přehodnocováním samotné učebnicové páteře dějinného příběhu.

Také pokročilé výzkumné strategie jako globální dějiny, kulturní obraty, teorie divadla, přízraků, paměti a zapomnění, nostalgie či odkouzlení čelí otázce, zda se jedná o zostření kritického myšlení nebo o důvtipné „posouvání hranic možného“.
Autor:
Nakladatel: Historický ústav AV ČR, v.v.i.
ISBN: 9788072863174
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Počet stran: 339
Mohlo by se vám také líbit..