Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Tři hry

Tři hry
14 %

189  Kč 220 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Sara Stridsbergová (nar. 29. 8. 1972), nositelka několika prestižních literárních cen. Do literatury vstoupila r. 2004 románem Happy Sally, o dva roky později debutovala i jako dramatička dílem Valerie Solanasová se má stát americkou prezidentkou. Svazek zahrnuje hry Pitvání padajícího sněhu, Návraty, Umění padat.
V centru Pitvání padajícího sněhu stojí historická, ale svým myšlením zcela moderní, genderově ostře vykreslená postava panovnice, za níž lze vytušit kontroverzní švédskou královnu Kristinu.
V Návratech, odehrávajících se na dnes již uzavřené stockholmské psychiatrické klinice Beckomberga, autorka nahlíží do nitra pacientů a pacientek, pro které toto zařízení představovalo naději i peklo.
Protagonistkami Umění padat jsou matka a dcera Bealeovy, kdysi známé osobnosti amerického showbyznysu. Po ukončení kariéry zchudnou, upadnou v zapomenutí a nakonec se spolu ocitnou ve starém, polorozpadlém domě na pobřeží Atlantiku, kde střízliví z někdejší slávy.
Autor:
Nakladatel: Divadelní ústav
ISBN: 9788070084007
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Počet stran: 220
Mohlo by se vám také líbit..