Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Přehodit řeku - CD

Přehodit řeku
22 %

232  Kč 299 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Na podzim roku 1934 se v malém hotýlku Záhoří u Svatojánských proudů ubytuje německý inženýr Rudolf Formis a z vlastnoručně vyrobené tajné vysílačky zahájí pravidelné protinacistické rozhlasové vysílání do své někdejší vlasti. Přímo z nejvyšších kruhů zazní jednoznačný rozkaz – vypátrat a umlčet. Rozběhne se dramatický hon na osamoceného člověka, který se postavil velkému zlu. Takřka o osmdesát let později jsou už trosky někdejšího hotelu Záhoří dávno pod hladinou Slapské přehrady. V nedalekého penzionu se ubytuje novinář Jakub Halmich, rozhodnutý před blížící se padesátkou vymanit z dosavadního stereotypu svého povolání a napsat román právě o Rudolfu Formisovi. Netuší ale, že příští dny mu přinesou i seznámení s Patrícií, třiatřicetiletou stavební architektkou, zvláštní a rozporuplnou osobností, která sem jezdí na zděděnou chatu. Seznámení, které nečekaným způsobem zasáhne do jeho života.

Autor líčí oba příběhy, jeden skutečný a historicky věrný, druhý smyšlený, čtivým a strhujícím způsobem. Sází na své vyzrálé vypravěčství, cit pro detail a jemné prokreslení charakterů postav. I přes odstup dvou generací objevuje jisté paralely a nachází i znepokojující souvislosti a podobnost Evropy těsně předválečné s Evropou současnou. Neměnná zůstává i lidská touha a vůle žít a nevzdávat se, byť by život stavěl do cesty jakékoliv překážky.


Knihu doprovodila původními ilustracemi akademická malířka Helena Horálková. Román vychází současně i v audioknižní podobě v podání Lukáše Hlavici, dvojnásobného držitele titulu nejlepší interpret v prestižní soutěži Audiokniha roku za léta 2016 (Spalovač mrtvol) a 2017 (Vražda v Orient Expresu).
Autor:
Nakladatel: Tebenas
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Vazba: CD
Mohlo by se vám také líbit..