Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Západočeská dramata J. K. Tyla

Západočeská dramata J. K. Tyla
19 %

81  Kč 100 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Na základě faktů, ale zcela neobvyklým způsobem zpracovala spisovatelka životní příběh dramatika, režiséra, herce a spisovatele Josefa Kajetána Tyla. Román přibližuje „miláčka národa“ z pohledu jeho dvou osudových žen: manželky Magdaleny a matky jeho dětí švagrové Anny. Strhující vyprávění autorky poodhaluje problémy soužití neobvyklého rodinného trojúhelníku, společné divadelní úspěchy i prohry, strastiplné putování s divadelními kočovnými společnostmi po celých Čechách i okolnosti Tylovy předčasné smrti. Kniha je výjimečná i druhou částí, která obsahuje téměř 130 historických a mnohdy dosud nepublikovaných rukopisů, dokumentů a fotografií. Nechybí ani vzácný rukopis Tylovy divadelní hry Fidlovačka s textem naší pozdější státní hymny.

Spisovatelka Marie Korandová, rodným jménem Majtánová, plzeňská rodačka žijící v Bratislavě, ale s rodnými kořeny na Chodsku. V roce 2012 jí bylo senátem ČR uděleno ocenění Významná česká žena ve světě.
Autor:
Nakladatel: ArtKrist
ISBN: 9788090651135
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 208
Mohlo by se vám také líbit..