Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

1945. Konec války a obnova Československa

1945. Konec války a obnova Československa
23 %

116  Kč 150 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Cílem publikace není podat vyčerpávající pohled na poslední rok druhé světové války a první československé poválečné roky.
S přihlédnutím k tematickému zaměření Ústavu pro studium totalitních režimů je publikace v první „válečné“ části zaměřena na politické směřování válečných událostí konce druhé světové války v Evropě i ve světě, na německou okupační politiku v protektorátu na konci války, domácí i zahraniční odboj, samotný závěr války na území Čech, Moravy a Slezska, na Československo na mezinárodní scéně na sklonku války, pochody smrti na území Čech a Moravy v posledních válečných měsících a na filmovou propagandu v protektorátu.
Náplní druhé „poválečné“ části jsou otázky spojené s obnovou československé státnosti po zániku protektorátu a Slovenského státu, budování poválečné ČSR a vytváření československého bezpečnostního aparátu v prvním poválečném roce.
9. květnem 1945 sice skončila druhá světová válka, ale politické a ekonomicko-sociální a společenské změny vyvolané politicko-ekonomickou krizí třicátých let dvacátého století a válečnými událostmi našly své vyústění v poválečném období. Bez vědomí této kontinuity není možné správně pochopit poválečný vývoj nejen v Československu, ale ani v globálním kontextu.
Autor:
Nakladatel: Ústav pro studium totalitních režimů
ISBN: 9788088292081
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 320
Mohlo by se vám také líbit..