Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Čekej tiše

Čekej tiše
15 %

450  Kč 532 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Výběr toho nejlepšího z repertoáru osobité zpěvačky.
Brzy by oslavila půlkulaté narozeniny (narozena v lednu 1934), odešla však bohužel mnohem dříve. Zpěvačka od pánaboha, stylově ne zcela ukotvená, ale ve všech podobách výtečná, a také žena živel. Reedice vinylového alba z roku 1993 se dočkala zvukové úpravy, nového grafického ztvárnění a v podobě CD také doplnění šesti bonusovými písněmi. Základní čtrnáctka skladeb je původním vydáním datována mezi roky 1968 až 1983. Najdete tu Olmerové nejslavnější písně s texty Jiřího Grossmanna nebo Aidy Brumovské. Nechybí temný bluesový repertoár skladatele/textaře Josefa Kainara, lehký jazzík kamaráda Luďka Hulana či slavný tradicionál O, Happy Day s textem Zdeňka Borovce. Doplněním obrazu hlasově, frázováním a celkově mimořádné zpěvačky je původně Piafové Non, je ne regrette rien, v českém překladu Ronalda Krause jako Jdou, léta jdou. Mezi bonusovou šesticí skladeb najdete scatovou legrácku s Jiřím Suchým na téma Muž a žena, semaforské Slunce zhaslo dojetím, dva kousky trampského písničkáře Jarky Mottla nebo připomínku skutečnosti, že Eva Olmerová se skvěle popasovala i s repertoárem Traditional Jazz Studia. Stylový obal Karla Halouna a Luďka Kubíka skrývá to nejpodstatnější z Olmerové repertoáru šedesátých a sedmdesátých let. Je to výběr zásadních písniček pro nejširší okruh posluchačů, v mnoha případech na první poslech, v těch ostatních pak povědomě znějících všem pamětníkům. Je to její vůbec první kompilace, která vyšla v roce definitivního odchodu, tedy 1993. Tato jubilejní reedice je holdem dámě s nelehkým osudem a báječným talentem.

TRACKLIST:
ČEKEJ TIŠE / MATKA / SLUNCE SHÁNÍM / VSTÁVÁ DEN A MODŘE SVÍTÁ / TAM POD NEBESKOU BÁNÍ / POPRCHÁVÁ / VZDÁVÁM SVŮJ DÍK / DRUHÝ BŘEH / ČERNÁ KÁRA / Ó, BOŽÍ DEN / BLUES ŽELEZNIČNÍHO MOSTU / JDOU LÉTA, JDOU / SČÍTÁNÍ / POSLEDNÍ PRODUKCE CD BONUS: MUŽ A ŽENA / SLUNCE ZHASLO DOJETÍM / PARALELY / POČÍTÁM HODINY / ČAJOVÁ RŮŽE / MŮJ MILÝ SE VRÁTIL
Autor:
Nakladatel: SUPRAPHON
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Mohlo by se vám také líbit..