Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Nerealizovaná Praha

Nerealizovaná Praha
15 %

391  Kč 462 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Tématem předkládané publikace je otázka nerealizovaného regulačního plánu hlavního města Prahy a vybraných stavebních projektů, které byly jeho součástí. Analýza je provedena na základě několika vybraných stavebních projektů, které ovlivňovaly jak samotný regulační plán, tak i městský vývoj.
Chronologicky je práce lety 1919–1939 (s určitými předsahy). Publikace se soustřeďuje na vysvětlení vztahů mezi městem, nezávislým regulačním orgánem v podobě Státní regulační komise pro Prahu a okolí, řadou vědeckých pracovišť a státem reprezentovaným ministerstvy, které všechny regulaci ovlivňovaly.
Cílem výzkumu bylo též objasnění, z jakých důvodů k plánované regulaci nedošlo, co zabránilo její realizaci, jak vztahy mezi jednotlivými aktéry regulaci ovlivnily a nakolik do ní zasáhly vnější okolnosti. V neposlední řadě se publikace snaží o vysvětlení toho, jak dalece tyto nerealizované plány ovlivnily vývoj města do budoucnosti a nakolik odpovídá dnešní podoba Prahy původním záměrům z 20. a 30. let.
Autor:
Nakladatel: Scriptorium
ISBN: 9788088013716
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 344
Mohlo by se vám také líbit..