Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Vendulka

Vendulka

303  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Když známý československý fotograf Jan Lukas zmáčkl spoušť svého aparátu, mělo Vendulce Voglové zbývat několik měsíců života. Fotografie, která později udělala z dvanáctiletého děvčete symbol holokaustu, přitom nemusela vůbec vzniknout.
Vendulka byla Židovka a Lukas se bál konspiračně pořízené snímky vyvolat. Kdyby u něj nacisté fotografii našli, skončil by stejně jako Vendulka a její rodina v koncentráku. Po téměř osmdesáti letech se novináři Ondřeji Kundrovi podařilo Vendulku Voglovou najít v USA, kam po válce emigrovala, a přesvědčit ji, aby o svém pohnutém životě a přátelství s fotografem Janem Lukasem vyprávěla.

„Příběh Vendulky není jen osudem jedné židovské dívky, která přežila Terezín, Osvětim i pochod smrti a nakonec musela utéct ze svého domova před komunistickou totalitou. Je to příběh českého dvacátého století.“ Jiří Padevět, spisovatel „Ondřej Kundra skvěle zachytil okamžiky ze života Jana Lukase, s nímž jsem prožil kousek života, a oné Vendulky, kterou jsem viděl kdysi na fotce, nachystanou k cestě do neznáma. Její odevzdanost a klid mě tehdy dojaly. Dnes mám pocit, že jsem tuhle knihu od té doby potřeboval.“ Jiří Suchý, divadelník, spisovatel a básník
Autor:
Nakladatel: Paseka
ISBN: 9788074329920
Rok vydání: 2019
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 120
Mohlo by se vám také líbit..