Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Michaela Vélová Maupicová

Michaela Vélová Maupicová
17 %

893  Kč 1 080 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Obsáhlá monografie autorky v grafické úpravě Dragany Živanović Poláchové a s texty Magdalény Juříkové, Petra Vaňouse, Ivy Mladičové, Terezie Zemánkové a Milana Periče. Tato monografie byla vydána u příležitosti stejnojmenné výstavy, která se koná v Colloredo-Mansfeldském paláci (Karlova 189/2, Praha 1) od 8.5. do 25.8.2019.

Dílo předčasně zesnulé umělkyně představuje ve výběru výstava připravená kolektivem kolegů z GHMP a kurátora Petra Vaňouse. Tato „kreslířka a malířka s přesahem k objektu, instalaci a novým médiím, si za dobu svého působení vypracovala osobitý výtvarný projev ‚dějové abstrakce‘, kterou bychom mohli označit za svého druhu existenciální. Kresby Michaely Maupicové představují živelně se množící, neklidný, všepohlcující ornament, někdy ukázněný do symetrických soustav, jindy utíkající a rozlévající se náhodně po formátu i mimo něj nebo expandující přímo do prostoru. Máme tu před sebou řád v náhodnosti, zvětšeninu umožňující v modelové situaci zvoleného jednotícího prvku a jeho zmnožení nahlédnout naši analogickou představu o dění mimo nás a v nás.“
Nakladatel: Galerie hl. města Prahy
ISBN: 9788070101506
Rok vydání: 2019
Jazyk : Čeština
Počet stran: 203
Mohlo by se vám také líbit..