Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 01.04
PPL Pondělí 01.04
Osobní odběr Úterý 02.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu

V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu
13 %

169  Kč 195 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha V kapitalismu. Proti kapitalismu. Za hranice kapitalismu. spojuje texty tří přednášek, které John Holloway nedávno přednesl v Kalifornském institutu integrálních studií v San Francisku. Zabývá se v nich otázkou, jakou podobu by mohla mít protikapitalistická revoluce dnes -- po dějinném selhání myšlenky, že prostředkem k radikální proměně je uchvácení státní moci. Skrze toto téma se nám dostává brilantního a přitažlivého úvodu do Hollowayova díla.
Předkládané přednášky si kladou jako ústřední téma myšlenku, že „My jsme krizí kapitalismu a jsme na to hrdí.“ To jde proti mnohým levicovým předpokladům, že za krizi mohou kapitalisté nebo že krize je prostě výsledkem neudržitelnosti systému. Krizi lze ale vidět jako možný přechod k lepšímu uspořádání světa jen tehdy, když selhání kapitalismu uvidíme jako projev tlaku tvořivých sil. S tím je spojena i výzva pro teorii. První přednáška se zabývá tím, co vlastně znamená ono „My“, druhá představuje kapitalismus jako systém společenských vztahů, které systematicky frustrují naši tvořivost, a třetí přednáška ukazuje, že právě my představujeme krizi tohoto systému vztahů. České vydání přináší navíc ještě Hollowayovu přednášku Vztek proti vládě peněz, kterou s velkým úspěchem přednesl v roce 2011 v Praze.
Autor:
Nakladatel: Neklid
ISBN: 9788090756212
Rok vydání: CZE
Jazyk : Čeština
Vazba: CZE
Počet stran: CZE
Mohlo by se vám také líbit..