Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Celibát

Celibát
13 %

216  Kč 247 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Hubert Wolf přistupuje k problematice celibátu z historického hlediska a vychází z toho, že Nový zákon se pro celibát nijak nevyslovuje; proto postoj církve od raného středověku prochází četnými proměnami: od akceptování manželského svazku přes omezení sexuálního styku manželů v souvislosti s přijímáním svátosti a přes přijetí skutečnosti, že východní křesťanské církve kněžím sňatek povolují, až k definitivnímu utužení celibátu, jež spadá do 19. století, respektive na přelom 19. a 20. století. Vedle církevně-ekonomických důvodů – nejsou-li potomci, nemá kdo dědit – nachází Wolf další zdroje celibátu jednak v židovských předpisech týkajících se čistoty, jednak v pozdní antice, zejména u stoiků a u gnostiků s jejich dualismem hmoty a ducha. Tento asketický ideál však podle něj není s postavou Ježíše vůbec v souladu.
Vedle řady historických aspektů autor rozebírá i aktuální problémy související s celibátem, jako je nedostatek kněží a enormní množství případů sexuálního zneužívání. Autor jednoznačně usiluje o seriózní a vyvážený přístup, zároveň však nezastírá vlastní postoj k celé problematice, který charakterizuje název poslední kapitoly: „Starý systém končí“.
Autor:
Nakladatel: Prostor
ISBN: 9788072604623
Rok vydání: 2020
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 200
Mohlo by se vám také líbit..