Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Monika Immrová: Tříbení

Monika Immrová: Tříbení
5 %

560  Kč 587 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Monika Immrová je absolventkou ateliéru Jindřicha Zeithammla. Je jednou z nejvýraznějších sochařských osobností své generace. Jako rodačka z Loun dostala do vínku silnou afinitu k abstraktnímu tvaru. Jako člověk blízký přírodě se však na druhou stranu neubrání ani průnikům geometrie s organickým tvarem. Tato bipolární identita jejích betonových objektů a reliéfů nese v sobě něco z estetiky vybavení meziplanetárních plavidel a historických industrií zároveň. Beton povýšila na sochařský materiál par excelence. Pracuje s ním stejně často jako s dalším netradičním materiálem – kartonem. Tyto svého druhu čistě technické komodity jsou jí oporou při hledání oproštěného a striktně formulovaného prostorového konceptu. Její doménou byla a je socha, ale v posledních letech intenzivně pracuje také v grafice a získala za ni ocenění Grafika roku.

Publikace vychází u příležitosti výstavy Tříbení konané v Galerii hlavního města Prahy v Colloredo-Mansfeldském paláci (4. 11. 2020—7. 3. 2021).

Texty: Iva Mladičová, Monika Immrová
Překlady do angličtiny: Vladimíra Šefranka Žáková
Fotografie: Martin Polák, Ondřej Přibyl, Jan Mahr, Věroslav Škrabánek, Bronislava Bakule Malá, Ivan Pinkava, Robert Žákovič, Monika Immrová, Oto Palán, Ondřej Polák

Autor:
Nakladatel: Galerie hl. města Prahy
ISBN: 9788070101698
Rok vydání: 2020
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 144
Mohlo by se vám také líbit..