Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 29.04
PPL Pondělí 29.04
Osobní odběr Úterý 30.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Starej pop

Starej pop

237  Kč 239 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Básnická sbírka Milana Ohniska Starej pop svědčí o autorově brilantní práci s jazykem. Ohniskova citlivost vůči smyslové skutečnosti se ukazuje v přesných obrazech civilních situací opředených závojem melancholie. Ten je však natrháván každodenní absurditou. Podpovrchová skepse a deziluze si podávají ruku s nadhledem, který v sobě zahrnuje silné vědomí lidské smrtelnosti a pomíjivosti.
Milan Ohnisko mistrně ovládá umění vystihnout a evokovat celou atmosféru básnickou zkratkou, jako například v básni Dnes končí starý svět:
Číhají na vás milá překvapení! / Aligátor ve fraku přinese zmrzlinu / Pán strčí nos do kornoutu / Dáma se dvojsmyslně zasměje / Ze štaflí zamává lepič plakátů / Dnes končí starý svět: Derniéra!
Autor je schopen lehce distancované výpovědi o skutečnosti, aniž by přitom sklouzával k abstrakci. Za básníkovým neotřelým pohledem stojí humor a právě citlivost vůči hmatatelnému světu – důvod, proč Ohniskovy básně působí tak mladistvě.
Kniha je ilustrována ruským výtvarníkem žijícím v Praze Viktorem Pivovarovem.

Básník Milan Ohnisko obdržel v roce 2017 za svou předchozí básnickou sbírku Světlo v ráně cenu Magnesia Litera v kategorii poezie.
Autor:
Nakladatel: Druhé město
ISBN: 9788072274482
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 96
Mohlo by se vám také líbit..