Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 26.04
PPL Pátek 26.04
Osobní odběr Pondělí 29.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Mýty a texty

Mýty a texty
14 %

223  Kč 259 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Obsáhlá báseň Garyho Snydera Mýty a texty se „… zrodila mezi lety 1952 a 1956. Jejích několik rytmů je založeno na dlouhých dnech ticha ve srubech na horských pozorovatelnách; vázání klád pro Warm Springs Lumber Co… a písních a tancích indiánských kmenů z Velké pánve, se kterými jsem trávil čas. Název má původ u výborných Sapirových, Boasových, Swantoných a dalších sbírek indiánských lidových příběhů z počátku 20. století; to také znamená dva zdroje lidských vědomostí – symboly a smyslové vjemy. Snažil jsem se vést svůj život jako hobo a dělník, otázky historie a filosofie v mé hlavě a záblesky kořenů náboženství jsem meditací, peyotovými a „tajnými šílenými rituály“ nahlédl jako jednu celistvou věc...“

Mýty a texty Garyho Snydera (*1930) vyšly poprvé v roce 1960 a od té doby jejich význam stále roste. Dnes je můžeme směle zařadit do stejné roviny jako Eliotovu Pustinu, Poundova Cantos či Williamsův Paterson. Toto české vydání je opatřeno poznámkovým aparátem, který chybí i u anglických vydání.
Autor:
Nakladatel: Maťa
ISBN: 9788072872466
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 160
Mohlo by se vám také líbit..